Coachingtekniker & Samtalsterapi

I mitt arbete använder jag mig av några olika typer av tekniker, beroende på vad som passar dig och din behandling. För samtalsterapi används en teknik medan en helt annan teknik används vid behandling av trauma. Vem som helst kan vända sig till mig men jag har min verksamhet i Märsta och söker därmed klienter i närheten, i områden så som Knivsta och Upplands Väsby.

Havening
– genom strykande rörelser berör du bl.a. dina överarmar i ett visst mönster, vilket bl.a. lugnar nervsystem och sinne. Ett ypperligt sätt att frigöra kropp och sinne vid press och stress samt obehagliga situationer. Kan med lätthet utföras så att omgivningen inte lägger märke till att du och hur du hanterar situationen i fråga.

HRV
– genom att placera en sensor på din ena örsnibb mäter vi din hjärtfrekvens, och upprepar övningen efter att du andats i en annan rytm. Det ger en klar bild av hur du själv kan påverka din kropp, ditt blodtryck och hur du genom andning kan hantera pressade och stressade situationer, och hur du lätt kan få tag i din andning likt en nödbroms.

Hypnos
– genom att försätta dig i ett transliknande tillstånd kommunicerar jag med ditt undermedvetna för att förändra eller rent av få bort bl.a. rädslor, fobier och onödiga vanor. Du är hela tiden medveten, hör vad jag säger och är införstådd med att jag inte kan göra någonting mot din egen vilja. Hypnos är ett djupt avslappnat tillstånd vilket ger en stund av vila och avkoppling för ditt medvetande samtidigt som det undermedvetna arbetar med önskade förändringar. Många liknar den avkopplande känslan vid t.ex. floating.

Samtalscoaching
”Låt mina frågor bli nycklarna till dina svar”
– genom en rad frågor kommer du fram till bl.a. vad just du brinner för, vad som hindrat dig hittills och finner dina syften, värdeord och mål. Du skapar målbilder och processer som leder dig till ditt eget definierade mål i livet. Kanske rent av ett nytt yrke, vem vet?

Jag får ibland frågan vad skillnaden är mellan samtalsterapi och samtalscoaching. Kort sagt tar en terapeut dig från ett minusläge till ett neutralt noll-läge. En samtalscoach tar dig från noll och uppåt/framåt.

TTT (Trauma/Tension Tapping Technique)
– genom att, med fingertoppar eller knogar, knacka på akupressurpunkter i ansikte och överkropp lugnas nerver och sinnet. Antingen så knackar jag eller så gör du det själv med hjälp av mina instruktioner. Används vid både spänningar, traumahantering samt en rad andra oönskade tillstånd.

Genom att använda min beteendekompass, samt mina frågor som Beteendedesigner, kommer vi gemensamt fram till vilka metoder/tekniker som passar för dig, dina önskemål och behov. Med andra ord väljer vi ut och skapar en verktygslåda som blir helt unik och bara för just dig!

Kontakta mig för Coachingtekniker & Samtalsterapi i Knivsta & Upplands Väsby med omnejd